1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Riik toetab sel aastal kultuuri- ja spordi suursündmusi täiendavalt 200 000 euroga
Riik toetab sel aastal kultuuri- ja spordi suursündmusi täiendavalt 200 000 euroga

Riik toetab sel aastal kultuuri- ja spordi suursündmusi täiendavalt 200 000 euroga

Valitsus kiitis tänasel istungil heaks kultuuriministri ettepaneku suurendada selle aasta eelarves kultuuri- ja spordi suursündmuste meetme summat 200 000 euro võrra finaalturniiridel osalevate võistkondade toetamise meetme arvelt.

„Kuna enam ükski Eesti võistkond sel aastal toimuvale finaalturniirile kvalifitseeruda ei saa, otsustasime selleks mõeldud raha suunata kultuuri- ja spordi suursündmuste toetamiseks. Nii on meil võimalik sel aastal toetada veel mõnda Eestis toimuvat suursündmust, mis toovad riigile tagasi vähemalt 1,2 korda rohkem käibemaksu kui eraldatud toetuse summa. Kultuur ja sport ei ole vaid kulu, vaid ka oluline tuluallikas meie riigile,” ütles kultuuriminister Heidy Purga.

Muudatuse katteallikaks on juba eelarvesse planeeritud summa ja seega riigieelarvele täiendavat kulu ei kaasne. Muudatus puudutab ainult 2023. aasta eelarvet.

  • Rahvusvaheliste kultuuri- ja spordisündmuste toetamise meetme eesmärk on tuua Eestisse rahvusvahelisi kultuuri- ja spordisündmusi. Välismaiste kaaskorraldajate, osalejate ning külastajate poolt tehtud kulud tekitavad riigile täiendava maksutulu laekumist ning elavdavad Eesti majandust. Meede on tänasest avatud. Täpsemalt saab lugeda Kultuuriministeeriumi kodulehelt.
Head Uudised GoodNews